Na enkele jaren een nieuwe autoverzekering afsluiten

Het komt in de praktijk nog altijd ongelofelijk vaak voor dat mensen er slechts één keer voor kiezen om een autoverzekering af te sluiten voor hun voertuig. Dat lijkt op het eerste zicht misschien logisch, maar dat is het absoluut niet. Een autoverzekering afsluiten is namelijk niet alleen maar iets wat u moet doen op het ogenblik dat u een nieuwe auto heeft aangekocht. Daarnaast loont het namelijk de moeite om na verloop van tijd even de vraag te stellen of de afgesloten autoverzekering nog wel steeds afdoende interessant is of niet. Is dat niet het geval? Dan dringt een vervanging zich uiteraard op. Bent u van plan om na een aantal jaren een nieuwe autoverzekering af te gaan sluiten? Dan is het wel zo dat u er steeds goed aan doet om stil te blijven staan bij de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina.

Welke autoverzekering oorspronkelijk afsluiten?

Laat ons allereerst toch maar even nadenken over het moment waarop u een nieuwe auto heeft aangekocht welke u wenst te laten verzekeren. Een autoverzekering afsluiten voor een nieuw aangekochte auto vereist in de praktijk best wel een beetje denkwerk. Dit niet in het minst omdat er verschillende soorten autoverzekeringen bestaan. Voor wat een autoverzekering afsluiten betreft geldt dan ook dat er rekening moet worden gehouden met de aandachtspunten zoals hieronder voor u op een rijtje gezet:

  1. Hoeveel budget heeft u beschikbaar voor de verzekeringspremie?
  2. Welke vormen van schade wenst u gedekt te zien worden?
  3. Hoe wilt u, uw periodieke verzekeringspremie precies betalen?
  4. Bent u eventueel bereid om een hoger eigen risico te accepteren?
  5. Hoe ziet het schadeverleden van u als bestuurder er precies uit?

Buiten bovenstaande moet er bij een autoverzekering afsluiten ook altijd stil worden gestaan bij het aantal kilometers welke bijvoorbeeld op jaarbasis worden afgelegd. Des te meer kilometers er worden gedaan, des te groter het risico wordt en des te interessanter het mogelijks kan zijn om aldus te kiezen voor het afsluiten van een duurdere autoverzekering.

Waarom is uw autoverzekering regelmatig herzien interessant?

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor het afsluiten van de oorspronkelijke autoverzekering voor uw voertuig zult u hier wellicht verschillende jaren aan vasthouden. Toch is het op een bepaald ogenblik een absolute must om uw afgesloten autoverzekering terug te herzien. Dit omwille van verschillende redenen. Allereerst is er het feit dat de leeftijd van uw auto ervoor kan zorgen dat bijvoorbeeld de allrisk autoverzekering zo goed als overbodig is geworden. Dit type van autoverzekering afsluiten is namelijk enkel en alleen interessant wanneer de uitbetaalde waarde bij een ongeval met materiële schade nog voldoende hoog ligt. Is dat niet het geval? Dan betaalt u eigenlijk een veel te hoge verzekeringspremie voor de waarde waarvoor uw voertuig eigenlijk maar is gedekt. Hou hier dus absoluut rekening mee.

Uw autoverzekering regelmatig herzien of terug vergelijken is niet alleen maar interessant omwille van bovenstaande reden. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er door verzekeraars regelmatig wordt uitgepakt met interessante promoties en / of voordelen. Ook voor u is het wellicht mogelijk om deze nieuwe voordelen ten volle te benutten. Op deze manier kunt u er mogelijks in ieder geval tijdelijk voor zorgen dat u terug kunt genieten van de scherpst mogelijke prijs voor uw autoverzekering. Het mag dan ook duidelijk zijn, er op regelmatige basis voor kiezen om uw autoverzekering opnieuw te vergelijken is interessant.

Tot wanneer is de allrisk autoverzekering interessant?

Nog een belangrijke reden om er na een bepaalde periode van een autoverzekering afsluiten voor te kiezen om deze opnieuw onder de loep te nemen heeft betrekking tot de mogelijke allrisk dekkingen waarover u beschikt. Voor de allrisk autoverzekering geldt namelijk dat ze in bepaalde gevallen zeer interessant is, maar dat, dat interessante aspect afneemt naarmate de tijd vordert. In principe is het dan ook zo dat het slechts wordt aangeraden om een allrisk autoverzekering in stand te houden tot de leeftijd van maximum 5 jaar is bereikt. Tussen 5 en 10 jaar wordt er dan aangeraden om over te stappen naar een beperkt cascoverzekering. Van zodra een auto de leeftijd van 10 jaar of ouder heeft bereikt is overstappen op louter en alleen de verplichte WA-verzekering eigenlijk de meest interessante keuze.

Een nieuwe autoverzekering afsluiten? Vergeet niet te vergelijken!

Dat regelmatig een nieuwe autoverzekering afsluiten in de praktijk zeker een goed idee kan zijn mag ondertussen wel duidelijk zijn. Dit gezegd zijnde is het zo dat u er telkens wanneer u een nieuwe autoverzekering gaat afsluiten goed aan doet om terug een vergelijking uit te voeren. Op deze manier is het mogelijk om niet alleen terug een goed beeld te krijgen van de verschillende polisvoorwaarden, daarnaast zal ook het verschil in prijs duidelijk worden tussen diverse verzekeraars. Dit is belangrijk, want de autoverzekering staat niet voor niets bekend als één van de meest concurrentiële verzekeringen die er op de markt bestaan.

Een nieuwe autoverzekering afsluiten zal in de praktijk dus altijd een beetje moeite vereisen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat u hiermee een niet onaantrekkelijk financieel voordeel kunt behalen. Menig aantal mensen die een nieuwe autoverzekering gaan afsluiten en daarvoor een vergelijking uitvoeren kunnen op die manier rekenen op een bepaald financieel voordeel. Dit financieel voordeel kan betrekking hebben tot de verzekeringspremie welke moet worden betaald, maar kan ook worden verkregen onder de vorm van een bepaalde bonus. Heel wat verzekeraars zorgen er tegenwoordig namelijk voor dat hun verzekeringnemers aanspraak kunnen maken op een bonus wanneer ze bijvoorbeeld een jaar volledig schadevrij hebben gereden. Let wel, het spreekt voor zich dat dit niet voor alle verzekeraars geldt.

Wanneer een kilometerverzekering afsluiten overwegen?

Last but not least is het bij een autoverzekering afsluiten vaak ook interessant om te kijken in de richting van een zogenaamde kilometerverzekering. Het betreft hier een speciale autoverzekering waarbij de verzekeringspremie zoals de naam reeds laat vermoeden wordt bepaald aan de hand van het aantal kilometers welke er worden gereden. Bent u iemand die de auto slechts sporadisch nodig heeft? Dan zal dit type van autoverzekering afsluiten ervoor zorgen dat u gegarandeerd kunt rekenen op een zeer interessante verzekeringspremie.

Klik hier om direct uw verzekering te vergelijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.