Hier let je op bij het uitzoeken van een leaseauto

Auto’s kom je tegen in alle vormen en maten. Het lijkt misschien makkelijk om er een uit te kiezen, en dat is het misschien ook wel als je er een moet kiezen voor particulier gebruik. Maar ga je er een kiezen voor voor een financial lease, dan kan dat nog wel eens een enorme strijd opleveren. In dit artikel kun je lezen waar je allemaal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een lease auto.

Het aantal kilometers

Je moet even goed bij jezelf nagaan hoeveel kilometers je jaarlijks en maandelijks ongeveer rijdt. Bedank daarbij ook hoeveel kilometers je privé en hoeveel kilometers je zakelijk rijdt. En of je de auto überhaupt privé gaat gebruiken. Dit heeft namelijk veel effect op het lease contract. Je moet namelijk zelf belasting afdragen over de kilometers die je privé rijdt.

Brandstof of elektrisch

Dit is naast dat het een ethische kwestie is ook een praktische afweging. Als je geen lange afstanden hoeft te rijden dan kom je prima weg met een elektrische auto. Moet je dagelijks 300 kilometer rijden dan is een volledig elektrische auto niet handig omdat de actieradius simpelweg nog niet groot genoeg is. Dan kan je nog wel gaan voor een hybride auto, op benzine en elektra, dit is een mooie gulden middenweg voor wie om het milieu geeft.

Je budget berekenen

Zeker wanneer je zzp’er bent is het belangrijk om vooraf goed vast te stellen welk budget je over hebt voor de auto. Zo kun je een beetje vaststellen welke auto binnen jouw budget valt. Zeker wanneer een financial lease als ZZP’er afsluit is je budget heel belangrijk, begin je net een bedrijf neem dan geen te dure auto dit kan je namelijk later in de weg gaan zitten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.