Dit moet je weten over private lease!

Private lease neemt de afgelopen jaren erg toe in populariteit. Niet alleen auto’s uit een hoge prijsklasse worden geleaset, maar ook de wat goedkopere auto’s. Ook wordt de doelgroep van mensen die een auto leasen vergroot. Alle doelgroepen hebben deze betaalmethoden inmiddels gevonden, maar de mensen tussen de 36 en de 55 jaar leasen het vaakst een auto. Overweeg je zelf een auto te leasen? In dit artikel kom je alles te weten over private lease.

Wat is private lease?

Private lease is een financieringsmethode voor een auto. Je huurt de auto als het ware. Jij betaalt een bepaald bedrag per maand en kunt gebruik maken van de auto, maar de auto blijft officieel eigendom van de leasemaatschappij. Bij het maandelijkse bedrag dat je moet betalen, zitten de autoverzekering, wegenbelasting en onderhoudskosten inbegrepen. Het enige wat je los moet betalen, zijn de kosten van het tanken of opladen van je auto.

Welke auto’s kun je private leasen?

De meeste auto’s zijn beschikbaar om te leasen. Welke auto je kunt leasen, hangt af van je leasebudget: een maandelijks bedrag dat je uit kunt geven aan een leaseauto. Heb je een leasebudget tot 300 euro, dan zijn auto’s als de Toyota Aygo en de Volkswagen Polo geschikt voor private lease. Bij een leasebudget tussen de 300 en de 400 euro zijn auto’s als de Volkswagen Golf en de Seat Leon mogelijk. Als je een leasebudget tussen de 500 en 600 euro hebt, dan kun je gaan voor onder andere de Audi A3 en de Toyota Corolla voor private lease beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van private lease?

Private lease biedt je enorm veel voordelen. Het feit dat je maandelijks een vast bedrag betaalt, maakt het gemakkelijk om financieel inzicht te houden. Ook loop je geen risico op een duur onderhoud, aangezien die kosten ook bij het bedrag zijn inbegrepen. Om een leasecontract af te kunnen sluiten, heb je geen spaargeld nodig. Wel moet je inkomen hoog genoeg zijn. Bovendien is private lease verleidelijk voor jongeren, aangezien zij nog geen no-claim korting hebben opgebouwd en dus geen no-claim korting kunnen krijgen. Dit maakt bij private lease niet uit. Dankzij private lease kunnen ze een goede en betaalbare auto bekostigen.

Waar moet je op letten bij private lease?

Ga je een auto private leasen? Doe dit alleen als de kans groot is dat je inkomen stabiel blijft de komende jaren. Het breken van een leasecontract kan namelijk de nodige financiële consequenties met zich meebrengen. Ook kan een leasecontract het maximum bedrag dat je mag lenen voor het afsluiten van een hypotheek beperken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.