Winterbanden bij een leaseauto

In de periode van maart tot oktober dalen de temperaturen flink in Nederland. Ondanks dat het steeds minder koud wordt, is er nog regelmatig sprake van flinks vorst en sneeuwval. Winterbanden bieden in dat geval uitkomst, omdat deze speciaal ontworpen zijn voor deze weersomstandigheden. Voor autobezitters betekent dit dat zij in veel gevallen naar de garage gaan om hun zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. Maar wat nou als je gebruik maakt van privé of zakelijk leasen? Dan zijn winterbanden ineens niet meer zo vanzelfsprekend meer.

Zakelijk leasen

Particulieren die via hun werkgever gebruik maken van zakelijk leasen, lopen hier nog wel eens tegen problemen aan als het gaat om winterbanden. In veel gevallen zitten de winterbanden namelijk niet standaard in het contract inbegrepen. Gevolg hiervan is dat de werkgever zelf bepaald of zij bijdragen aan het wisselen van banden. Helaas zijn er veel werkgevers die dit niet willen betalen. Het is daarom belangrijk om hier vooraf afspraken over te maken met je werkgever, want zij zijn niet verplicht om hiervoor te betalen.

Private lease

Voor wie kiest voor private lease geldt voor een deel hetzelfde als bij zakelijk leasen. In standaard leasecontracten zitten namelijk meestal niet de kosten voor winterbanden inbegrepen. Ook hierbij geldt dat je dit in het contract moet laten vastleggen als je hier gebruik van wil maken. Dit gaat vaak gepaard met een meerprijs, die rond de 15 euro per maand ligt.

All season banden

Wil je niet aan de verplichting vastzitten om twee keer per jaar je banden te wisselen? Je kunt dan ook kijken voor een leaseauto met all season banden. Deze zijn zo ontworpen dat ze zowel in de zomer als in de wintermaanden bruikbaar zijn. Dit is echter lastiger als je op zoek bent naar occasion leasen. Dan zijn de banden namelijk vaak al wat versleten, wat als gevolg heeft dat er minder grip hebben. Dit is extra nadelig aangezien all season banden sowieso al minder grip hebben in de sneeuw dan dat winterbanden hebben. Je moet je zelf dus afvragen of dit wel een veilige manier is om te rijden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.