Volkswagen Kever uit het buitenland importeren? Dit moet je weten

Heb jij een mooie Volkswagen Kever te koop zien maar zit er nog geen Nederlands kenteken op? Als je een auto uit het buitenland wil importeren dan zijn er een aantal mogelijkheden, je kan dit zelf doen of je kan hulp inschakelen. Over het algemeen is het uitzoeken van een auto in het buitenland niet heel moeilijk, het papierwerk en de financiële afhandeling kan echter behoorlijk complex zijn. Wil je dus een mooie Volkswagen Kever uit het buitenland importeren? Dan doe je er goed aan om dit artikel door te nemen.

Mooie kever in het buitenland gezien, hier moet je beginnen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of je het zelf wil doen of hulp wil inschakelen. Natuurlijk kan je al wel alvast aan de slag gaan met het uitzoeken van een auto in het buitenland. Naast de Volkswagen Kever zijn er natuurlijk meer mooie oldtimers te vinden, bijvoorbeeld in onze buurlanden Duitsland en België. Net als in Nederland zijn er verschillende Duitse autosites waar je vrij eenvoudig kan filteren op prijs en type auto. Heb je een mooie auto gevonden? Dan begint het importproces pas.

De financiële afhandeling bij een auto importeren

Wanneer je een auto uit het buitenland importeert zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Op het eerste oog lijkt het bijvoorbeeld heel goedkoop, maar daarbij wordt niet vermeld dat je ook nog belasting moet afdragen wanneer een auto voor het eerst op de Nederlandse markt komt, deze belasting wordt BPM genoemd. Bereken daarom eerst alle kosten bij een auto importeren. Ook wanneer een autodealer een nieuwe auto importeert en voor het eerst op de Nederlandse markt brengt wordt deze belasting afgedragen, deze belastingen zijn nodig om de wegen goed te houden bijvoorbeeld.

Hulp bij (een deel van) het importeren

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het importeren van een Volkswagen Kever uit het buitenland, of een andere auto? Neem dan eens contact op met Easyimport, bij dit bedrijf kan je eenvoudig een deel van het importeren uitbesteden, of ze nemen het hele traject voor je uit handen. Hierdoor hoef je zelf alleen nog een leuke auto uit te kiezen, het papierwerk wordt allemaal voor je geregeld. Klik op de link in dit artikel en ontdek de mogelijkheden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.