Veilig de winter door met je occasion

Nederland is bedekt met een dikke laag sneeuw. Voor auto bezitters levert dit soms behoorlijk wat stress op, want hoe zit het ook alweer? Je wil natuurlijk voorkomen dat je op pad wil en je de weg niet op kan omdat de deur niet meer opengaat of de voordeur dicht zit gevroren. Voor occasions is dit misschien wel extra belangrijk, omdat deze niet altijd voorzien zijn van de nieuwste technologische snufjes. Zo zijn Ford occasions bijvoorbeeld vaak wat ouder, wat als gevolg heeft dat je extra voorzichtig moet zijn in winterse omstandigheden. Aan de volgende dingen moet je denken als je je auto in de winter wil gebruiken.

Winterbanden

Waar nieuwe auto’s vaak beschikken over 4 seizoenen banden, hebben occasions dit meestal niet. Dit betekent dat je bij lage temperaturen beter je banden kunt verwisselen naar winterbanden. Deze zijn geschikt bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Deze temperaturen komen het meeste voor in de periode tussen oktober en maart, dit is daarom het geschikte moment om je banden te verwisselen naar een winterse variant.  Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor deze temperaturen en zorgen daarom voor dat je meer grip hebt op de weg. Dit zorgt voor een kortere remweg en een veiligere manier van rijden.

Niet op de handrem

Deze tip kan niet vaak genoeg benoemd worden. We zijn allemaal zo gewend aan het gebruik van de handrem als we de auto parkeren. Echter geldt, voor wel nieuwe auto’s als occasions dat dit niet verstandig is. Met vriestemperaturen is de kans namelijk zeer groot dat je handrem vastgevroren raakt en je daarom niet weg kan. Ben jij toch vergeten dat je je auto niet op handrem had moeten zetten? Laat dan je motor langdurig warmdraaien totdat je handrem is los gevroren en je deze weer kan gebruiken.

Extra aandachtspunten occasion

Rijden in occasions brengt een extra aandachtspunt met zich mee, dit geldt voor Kia occasions, maar ook bij andere merken. De (winter)banden van deze auto’s zijn al een stukje ouder dan wanneer het nieuwe auto’s betreft. Daarom is de kans groot dat het profiel van de banden versleten is geraakt. Controleer daarom goed of je winterbanden nog wel voldoende profiel hebben. Mogelijk kan het nodig zijn om te investeren in nieuwe winterbanden zodat je toch veilig de weg op kan, ook als het buiten vriest.

Leave a Comment

Your email address will not be published.