Oldtimer kopen – verstandig of juist niet?

Is het kopen van een oldtimer vandaag de dag nog wel zo verstandig? Veel belastingregels zijn veranderd waardoor het niet het voordeel meer geeft wat je eerst altijd kreeg. Het is echter wel een waardevaste investering. De spaarrente op de bankrekening is bijzonder laag en misschien moet je binnenkort de bank betalen om je geld te mogen stallen. Het is natuurlijk wel een hoger risico om een oldtimer te kopen. Daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat hij goed onderhouden wordt. Het kan echter de emotionele waarde zijn welke veel goed maakt. Er zijn veel mensen welke meer waarde aan een oldtimer hechten dan de waarde in euro’s kan uitdrukken. Het is verrassend.

Woon- werkverkeer?

Het is beter om niet met een oldtimer iedere dag naar het werk te gaan. De kosten per kilometer zijn vaak erg hoog. Het is beter om op de fiets te gaan (een elektrische) of met een andere auto. De oldtimer is wel perfect in te zetten voor een bruiloft of andere feestelijke gelegenheid. Op die manier kan de oude auto nog wat geld opleveren. Het is mooi om te zien hoe de oldtimer dan zelfs geld kan opleveren.

Niet alle oldtimers worden meer waard

We willen iedereen waarschuwen dat niet iedere oldtimer daadwerkelijk meer geld waard wordt. Een klassieke porsche, mercedes of volkswagen kever kan in waarde stijgen. De vraag naar deze auto’s is altijd aanwezig en het zal altijd zo blijven. Een oldtimer is dan een goede investering. Het is zelfs verantwoord om een lening te nemen voor de credit auto. Een oude trabant die er niet meer zo mooi uitziet zal niet snel in waarde stijgen. Let hierop als je een oldtimer gaat kopen. Denk aan de toekomst en aan de investering. Vergeet daarnaast niet de kosten van het onderhoud mee te nemen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.