Met een goed passende autoverzekering kun je besparen op autokosten

Elke auto in Nederland moet WA verzekerd zijn. De meeste autobezitters sluiten liever een wat hogere autoverzekering af waarmee ze ook verzekerd zijn wanneer zij schade hebben aan hun eigen auto. Dat kan met een WA Beperkt Casco of een Allrisk verzekering. Hoe meer schade wordt gedekt hoe hoger ook de premie zal uitvallen. Wil je bezuinigen zonder concessies te doen aan de dekkingsgraad van je huidige verzekering vergelijk dan eens de verzekeringsaanbieders met elkaar. Elke verzekeringsmaatschappij heeft namelijk een ander systeem voor het berekenen van de premie van een autoverzekering. Het kan zomaar zijn dat je bij je huidige verzekeraar nu zelfs goedkoper uit bent. Je kunt elke autoverzekering vergelijken door een aantal vragen in te vullen op de website van autoverzekering.nl. Overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij kan ook zeer eenvoudig via de website van autoverzekering.nl.

Meer besparen op de premie met een hoger eigen risico

Is je auto al wat ouder dan kun je de verzekeringssoort aanpassen. Voor nieuwe auto’s wordt in de regel een Allrisk verzekering afgesloten. Wanneer een auto ouder is dan 5 jaar kun je misschien beter overstappen op een WA Beperkt Casco. Schade aan je eigen auto bij een aanrijding die jezelf veroorzaakt wordt dan niet vergoed. Doe dit alleen als je wat extra geld achter de hand hebt om een andere auto te kunnen kopen! Een auto boven de 8 jaar kun je WA verzekeren. Dan is alleen alle schade die jij met jouw auto veroorzaakt bij derden gedekt. De premie is dan wel een stuk lager! Je kunt ook het eigen risico verhogen. Dat kan bij alle drie de verzekeringsvormen. Bij elke schade die jij claimt betaal je zelf dit eigen risico. De premie gaat hiermee wel naar beneden.

Met een Fairverzekering kun je door rijgedrag korting ontvangen op jouw premie

De allernieuwste vorm bij een autoverzekering is een verzekering waarbij jouw rijgedrag bepalend is voor korting op de premie. De Fairzekering beloont namelijk goed rijgedrag. Dat goede rijgedrag wordt berekend door middel van een zogeheten Chipinstekker. De korting die je kunt bereiken met een Fairverzekering kan oplopen tot wel 35%. Wanneer je kiest voor een Fairzekering dan ontvang je direct na het afsluiten van deze verzekering een Chipinstekker. Deze bevestig jezelf in jouw auto. Een Chipinstekker registreert jouw rijgedrag en houdt onder andere bij:

·        Wanneer jij in je auto rijdt

·        Waar je rijdt

·        Hoe lang je rijdt

·        Hoe hard je rijdt

·        Hoe vaak je remt

·        Hoe hard je remt

·        Hoe hard je optrekt

Je kunt zelf deze gegevens bijhouden via een app. Deze registratie kan door de verzekeringsmaatschappij worden uitgelezen. Zo weet de verzekeringsmaatschappij precies hoe veilig jij rijdt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.