Let hierop bij het verkopen van je auto

Als je een auto gaat verkopen dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Controleer de technische staat van de auto. Laat de auto opnieuw keuren om de nieuwe koper gerust te stellen dat alles goed is. Daarnaast is het ook goed om de juiste prijs te bepalen. Natuurlijk moet hier rekening gehouden met wat onderhandelingsruimte. Iedereen vindt het prettig om een korting te krijgen of om wat van de prijs af te praten. Het is slim om die ruimte te bieden. Een stugge harde en vaste prijs wordt niet vaak gewaardeerd.

Voorkom dat je opgelicht wordt

Het is belangrijk om op te passen dat de auto niet verkocht wordt aan een oplichter. Een oplichter die je met een cheque betaald bijvoorbeeld. De gouden regel is niet zo moeilijk. Het gaat om boter bij de vis. Voordat de auto op naam wordt gezet van de nieuwe eigenaar is het belangrijk om al het geld te hebben. Zorg ervoor dat het geld in jouw bezit is. Laat je niet gek maken en accepteer geen excuses. Het is belangrijk dat het geld op de bankrekening staat.

De waarde bepalen

Laat de waarde van de auto bepalen door een taxateur. Ook is het een optie om naar een garage te gaan om te vragen wat de auto nog waard is. Ze willen vaak graag delen wat ze ervoor willen geven als de auto wordt ingeruild. Hier komt dan nog een klein extraatje bij bovenop plus het budget om over te onderhandelen. Hierna moet de auto snel in de aanbieding en onder de aandacht komen van zoveel mogelijk mensen. Gebruik het internet en het netwerk van vrienden en familie.

Wordt de auto verkocht?

Adviseer de nieuwe eigenaar om de auto direct te verzekeren. De autoverzekering berekenen kan op verschillende sites. Het afsluiten kan ook in het weekend.

Leave a Comment

Your email address will not be published.