Lease auto overnemen? Denk aan de volgende dingen

Een auto kopen is  vaak niet goedkoop. Of je nu voor nieuw of tweedehands gaat. Je bent hoe dan ook een hoop geld kwijt. Ook moet je dingen zelf regelen voor een nieuwe auto. Je moet wegenbelasting gaan betalen en je moet je auto aanmelden voor een verzekering. Daarnaast moet je de auto ook nog op naam zetten als je hem gekocht hebt. Als je dingen vergeet riskeer je een boete. En dat wil je natuurlijk liever niet.

Lease auto overnemen

Een optie waar je misschien nog niet aan gedacht hebt is een lease auto overnemen. Er zijn heel veel mensen die een leasecontract hebben lopen waar ze van af willen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een private lease auto heeft maar die vanwege een nieuwe baan ineens een auto van de zaak krijgt. Of bijvoorbeeld aan iemand die het financieel niet meer voor elkaar krijgt om een private lease auto te rijden. Deze mensen willen van hun leaseauto af, maar zitten vaak vast aan een contract.

Dit is waar jij van kunt profiteren. Mensen kunnen hun private lease occassion aanbieden om over te nemen. Jij kunt dan profiteren van een korte loopduur van het contract zodat je niet lang vast zit aan het leasecontract. Daarnaast hoef je ook niet te wachten totdat de auto geproduceerd is omdat er immers al in gereden wordt. Vaak willen de mensen die van hun leasecontract af willen ook nog eens snel van hun auto af. Dit betekent dat ze in sommige gevallen ook nog een bonus aanbieden als jij hun contract overneemt. Dit kan variëren van een paar tientjes tot in sommige gevallen we honderden euro’s. Soms is dat genoeg om de eerste paar maanden helemaal gratis te rijden!

Waar moet je op letten?

Er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een private lease contract en auto gaat overnemen. Allereerst wil je de auto wel een keertje in het echt zien. Het is best mogelijk dat er beschadigingen op zitten. Het laatste wat je wil is dat wanneer je de auto aan het einde van de contractduur gaat inleveren, je moet bijbetalen voor beschadigingen die je zelf helemaal niet veroorzaakt hebt.

Daarnaast wil je ook het contract even goed bestuderen. En dan wil je vooral heel goed letten op alle kleine lettertjes. Het zou vervelend zijn als er iets in het contract staat waar je het niet mee eens bent. En het is extra vervelend als je daardoor voor een nare verrassing komt te staan.

Dan moet je ook nog weten dat het leasetarief wat je betaalt bijna allesomvattend is. De verzekering, wegenbelasting en het onderhoud zitten in het bedrag wat je maandelijks betaalt. Wat hier echter niet in zit is de brandstofkosten. Als je dus kiest voor het overnemen van een echte benzine slurper ben je uiteindelijk alsnog best wel veel geld kwijt. Misschien vind je dit niet erg, maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden voor je een contract overneemt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.