Kies je tweedehands auto in het buitenland

Meer en meer dreigt er een tekort van tweedehands auto in Nederland. Zeker modellen van drie of vier jaar geleden kan je praktisch niet meer vinden. Waarom dan niet kiezen voor een auto in het buitenland waar het aanbod zeker veel groter is zoals in Duitsland of België. Het is ook veel eenvoudiger om een auto net over de grens te kopen.

Voordelen auto invoeren buitenland

– Veel meer keuze in zowel  nieuwe als tweedehands auto’s.

– In Duitsland zijn de auto’s veel goedkoper dan in Nederland. Ook met de kosten van het importeren blijken deze auto’s nog goedkoper te zijn dan dezelfde wagens op de Nederlandse markt.

– De wagens zijn meestal beter onderhouden

– Je hoeft geen extra BTW te betalen want de BTW is meestal al voldoen in het land van herkomst

Welke landen zijn het populairst bij auto invoeren?

Duitsland en België zijn de populairste landen om een auto te importeren. Ze zijn goedkoper qua aanschaffingswaarde. En eenmaal dat de BTW al betaald is, hoef je geen BTW meer te betalen bij import.

Hoe gaat het import proces precies in zijn werk? (in samenwerking met een professional bijvoorbeeld).

Als je samenwerkt met een importeur als bijvoorbeeld Easy Import kan je heel wat geld besparen. Als je een auto koopt in het buitenland, krijg je onmiddellijk het eigendomsbewijs en de autopapieren mee bij de aankoop. Het is ook veel eenvoudiger om je auto naar Nederland te vervoeren in plaats van zelf naar Nederland te rijden. Je hoeft dan geen tijdelijk kenteken aan te vragen in het land van herkomst.

Eenmaal in Nederland dient de auto een kenteken te hebben en moet hij gekeurd worden door de APK en de Rijksdienst voor Wegverkeer vooraleer je met de wagen kan rijden.

Als je de auto laat importeren zorgt de importeur voor alle nodige paperassen dat de auto onmiddellijk rijklaar is voor op de Nederlandse wegen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.