Kever kopen, waar moet ik op letten?

 

Kever kopen, waar moet ik op letten?

Je wordt op een dag wakker en je weet wat voor auto je wilt kopen. De Volkswagen kever is op je radder gekomen en sinds dat moment het enige wat je wilt doen is een kever rijden. Voor het geval jij al helemaal dronken van geluk bent bij de gedachte dat je straks achter het stuur van je Eerste Eigen Kever zit, hebben we nog een aantal tips om ervoor te zorgen dat je droom ook echt een droom wordt in plaats van een nachtmerrie.

Maak een test rit

Je moet rijden zonder stuurbekrachtiging, rembekracting, ABS, airco, kooiconstructie, airbag, je verbazen hoe kort een invoegstrook eigenlijk is. want de auto moet toch echt even moeite doen om naar de 100 te komen. vergeet niet dat een hoop interieur is gemaakt van paarden haar in de bekleding het pruttelen van de luchtgekoelde motor achterin, het directe sturen en schakelen.

Kort samengavat is het rijden in een Volkswagen kever terugrijden in een automobielen tijdreis machine. Wat bezield de automobile medemens van nu om in zo’n oud auto karretje rond te rijden?

Genieten van de ontroerende eenvoud

Al rij je in het autootje merk je al snel dat de ontroerende charme eruit springt. Dat gekke bolle autootjes is echt een auto om mee te onthaasten, om van te genieten als je in het weekend naar leuke meetings met andere keverrijders tuft. Of om lekker van te klussen, want de kever is zeer makkelijke auto om aan te klussen. Maar je maakt niet alleen je zelf blij met de kever. Andere mensen draaien vaak ook hun hoofd al zien ze het autootje staan/rijden. want veel mensen vinden het een mooi gezicht op de weg, zo’n prachtig karretje uit het verleden. Ze geven je ook de ruimte want het aroma van de uitlaat gassen van de kever verdrijft notoire bumperklevers.

‘’Maar’’ is de kever een goedkoop autootjes?

Als je al een beetje online hebt gekeken, valt het op dat de meeste oldtimers goedkoper zijner dan nieuwere auto’s. je kan namelijk al voor een paar duizend euro al een oldtimer bezitten. Je betaalt vaak minder omdat je geen wegenbelasting hoeft te betalen, de verzekering is vaak ook niet duur. Over het algemeen een goedkopen auto dus. Bedenk wel dat bij een oldtimer de echte kosten pas ná de aanschaf komen. Kijk bij aanschafprijzen en onderhoud voor een eerste indruk.

Leave a Comment

Your email address will not be published.