Kever importeren uit Duitsland: waarom en hoe

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het niet bepaald goedkoop is om een auto te kopen in Nederland. Alle belastingen nog terzijde schuivend, het valt consumenten steeds meer op de grote prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland of zelfs België.

Ditzelfde geldt ook voor de VW kever, en steeds meer kever liefhebbers kopen deze tweedehands in Duitsland, omdat er hier een betere deal te behalen valt. De Duitsers zorgen goed voor de Kever en de edities die je vindt op de Duitse markt zijn ook tweedehands nog in zeer goede staat. Des te meer reden dus om oostwaarts te gaan voor uw nieuwe Kever aankoop.

Nu we het waarom toegelicht hebben laten we een aantal belangrijke tips geven omtrent het hoe. Allereerst, we hopen dat u nog enige Duits is bijgebleven van de middelbare school, want het valt vies tegen de Engelse taal vaardigheden van onze oosterburen. Goed Duits kunnen communiceren is dus meer dan een pre. Advertenties kan men makkelijk vanuit de luie stoel in Nederland bezichtigen op websites als Mobile punt de en AutoScout 24 Duitsland. Vind de kever die jij wilt. Neem contact op met de verkoper. Bezichtig de kever in Duitsland. Wel zo handig om een verkoper te vinden dichtbij de grens met Nederland om logistiek te besparen. Erg belangrijk om rekening mee te houden is het kenteken tijdens het transport van Duitsland naar Nederland. Je mag niet zomaar de weg op met een Duits kenteken, hier moet je een speciaal tijdelijk kenteken voor aanvragen voor dit transport, bron: easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/.  Vergeet dit niet kan leiden tot hoge boetes namelijk en dan ben bespaar je een stuk minder op je import actie.

Verder iets waar men achting mee dient te houden is de BPM. Bij invoer komt BPM kijken. De Belastingdienst kan je hiermee helpen maar beter van niet want dan betaal je geheid te veel. Kijk het zit zo er zijn meerdere manieren om BPM te berekenen, alle legaal. Dus de truc hier is de meest voordelige methode vinden. Easyimport uit helpt je hier overigens kosteloos mee: easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/.

Indien je de punten in dit artikel besproken in acht neemt, dan zal ook jij duizenden Euro’s kunnen besparen op de acquisitie van de nieuwe Kever. Viel erfolg!

Leave a Comment

Your email address will not be published.