Een tweedehands auto kopen: hier moet je op letten

Ben je op zoek naar een nieuwe tweedehands auto? Of je nu een Volkswagen Kever of een ander model zoekt, er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een auto. Als je een gehele nieuwe auto aanschaft, weet je bijna zeker dat alles klopt, maar bij een tweedehands voertuig is dit een ander verhaal. Om ervoor te zorgen dat jij geen miskoop begaat, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet. 

Begin met research

Het aanbod nieuwe auto’s in Nederland is groot, maar het aanbod tweedehands auto’s is misschien nog wel groter. Er is enorm veel keuze wat het soms lastig maakt om de perfecte auto te vinden. Voordat je op onderzoek uit gaat, raden we je aan om research te doen. Vraag jezelf eerst af wat voor auto je zoekt. Ben je op zoek naar een BMW of toch liever een Audi? Als het merk van de auto niet uitmaakt, kan het handig zijn om te kijken naar welke eisen je aan het voertuig stelt. Moeten er veel mensen in de auto passen of maakt dit niet uit? Ga je voor een automaat of schakelauto? Als je hebt besloten welk merk en model het moet gaan worden, kan de zoektocht echt gaan beginnen. 

Controleer de gegevens 

Heb je een leuke auto gevonden op het internet? Voordat je zomaar een auto aanschaft, moet je kijken of alle gegevens kloppen. Helaas zijn er ook in 2020 nog mensen die verkeerde auto-gegevens doorgeven of je proberen op te lichten. Voordat je met iemand in zee gaat, kun je aan de hand van het kenteken heel veel te weten komen over het voertuig. Je voert hem in op de website van de RDW en vervolgens kun je informatie als de APK-datum en het bouwjaar inzien. 

 

Als alle gegevens kloppen, wordt het tijd om de auto in het echt te bekijken. Controleer de auto van top tot teen en let op krassen, roest en slijtage. Kijk niet alleen naar de buitenkant, maar neem ook de binnenkant grondig mee.  

 

Auto importeren uit het buitenland

Lukt het maar niet om je tweedehands droomauto te vinden? Als je gebonden bent aan een bepaald budget kan de zoektocht naar de juiste auto net iets lastiger zijn. Heb je wel eens gedacht aan het importeren van een auto uit het buitenland? In landen als Duitsland vind je niet alleen andere modellen auto’s, maar ook kan het voordeliger zijn dan het kopen van een auto in Nederland. Op autolink.nl vind je een groot aanbod aan voertuigen. Je hoeft geen rekening te houden met extra kosten. De prijzen zijn namelijk inclusief BPM. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.