Een afgekeurde auto is minder nutteloos dan hij lijkt

De jaarlijkse APK leidt niet altijd tot het gewenste positieve resultaat. Met een afgekeurde auto mag je echter niet meer de openbare weg op. Aangezien deze technisch gezien niet meer veilig kan deelnemen aan het verkeer. Vanwege de hoge kosten is het soms niet meer aantrekkelijk om de benodigde reparaties uit te voeren voor een afgekeurde auto. Een afgekeurde auto kan echter nog steeds geld opleveren.

Een afgekeurde auto wat kun je ermee?

Misschien vind jij dat het uitvoeren van de benodigde reparaties niet meer de moeite waard is. Het kan dat er nog steeds mensen zijn die hem maar al te graag willen overnemen om vervolgens deze reparaties zelf uit te voeren. De afgekeurde auto verkopen kan je op deze manier dus nog aardig wat geld opleveren. Hoeveel dit kan opleveren is natuurlijk erg afhankelijk van de auto die je verkoopt en de reden waarom hij is afgekeurd. Er moet immers nog de mogelijkheid zijn tot een economisch gewin voor de koper van dit voertuig.

Hoe verkoop je een afgekeurde auto?

Wanneer een afgekeurde auto verkocht wordt is het meestal niet mogelijk om een proefrit hiermee te maken. De auto mag immers niet meer op een openbare weg gebruikt worden. Het is daarom cruciaal dat je de geïnteresseerde koper in staat stelt om het voertuig uitvoerig te kunnen inspecteren en dat je verhaal overtuigend overkomt. Hiernaast zal er transport geregeld moeten worden in de vorm van een sleepwagen om het afgekeurde voertuig naar de gewenste locatie te brengen. Vanwege het verbod om deze op de openbare weg te gebruiken. Het is belangrijk dat je tijdens de onderhandelingen rekening houdt dat dit nog significante extra kosten met zich mee kan brengen. Het is verstandig om hiervan bewust te zijn en je niet zomaar te committeren tot het dragen van deze kosten. Wanneer je deze auto echter aan een betrouwbaar bedrijf verkoopt zal deze vaker het transport voor rekening nemen.

Sloopauto verkopen Den Haag helpt je graag met bij het vinden van betrouwbare kopers voor je oude bak en regelt daarbij het vervoer, de vrijwaring voor de verzekering en de afmelding bij de RDW.

Leave a Comment

Your email address will not be published.