Auto importeren? Bereken de BPM

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto uit het buitenland te importeren. Voor dezelfde auto betaal je in Nederland vaak een stuk meer, door belastingtechnische redenen zijn auto’s in onze buurlanden Duitsland en België bijvoorbeeld al snel een stuk goedkoper. Soms loont het om een auto uit een van deze landen te importeren. Maar wanneer je een auto importeert, moet je wel importbelasting betalen. Dit wordt bij voertuigen ook wel BPM genoemd, deze belasting moet worden afgedragen omdat de auto voor het eerst op de markt komt, de regel geldt dus ook voor tweedehands auto’s en zelfs auto’s met schade.

Waarom moet je BPM afdragen

Een van de meest gestelde vragen die wij regelmatig voorbij zien komen is waarom moet er eigenlijk BPM afgedragen worden? Veel mensen vinden dit vreemde regel, vooral wanneer er een auto uit een ander EU-land wordt geïmporteerd. Je zou zeggen dat de regels in alle EU-landen hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. Op dit gebied zijn er nog veel verschillen tussen landen en de Nederlandse overheid wil nog eenmaal zelf de belasting innen, aangezien de auto)s hier ook op de weg komen. Autodealers betalen over nieuwe auto’s ook altijd BPM wanneer deze geïmporteerd worden, bij een tweedehands auto is deze BPM nog niet afgedragen, daarom moet het alsnog.

Gebruik een online BPM calculator

Gelukkig heb je tegenwoordig geen ingewikkelde berekeningen en rekenmachines meer nodig om de BPM te berekenen wanneer je een mooie auto uit het buitenland gaat importeren. Hiervoor zijn handige calculators beschikbaar op internet. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van MijnBPM.nl, hier kan je eenvoudig de BPM berekenen als je een auto wil importeren uit het buitenland. Kom je er niet uit of het je hulp nodig bij het importtraject? Neem contact op met dit bedrijf.

VW Kever Importeren? Wij helpen je graag

Het maakt niet uit wat voor auto je zoekt maar het is vrijwel altijd interessant om te kijken naar de prijzen in het buitenland vergeleken met die in ons eigen land. Ook als je een oldtimer wil kopen, is het vaak veel goedkoper en het buitenland. Wil je een mooie Volkswagen Kever uit het buitenland importeren maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Neem contact op voor hulp met de financiële afhandeling of het gehele importtraject.

Leave a Comment

Your email address will not be published.